Side Area Logo
Welcome to unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium
Keep conected

INSPIRISANI TOBOM, INSPIRIŠEMO ŽIVOT

 

Naša priča

Naša priča

Mi smo kreativna multi-brend kompanija koja donosi globalne trendove na lokalno tržište kroz proizvode za igru, školu, ured i poklon. Vođeni željom da stvaramo bolji svijet, odvažno gazimo kroz treću deceniju rada, unoseći boje i vedrinu u život kupcima svih generacija. U našem asortimanu možete pronaći školski i umjetnički pribor, igračke i darovni asortiman, uredski materijal, računarsku opremu i poklone za poslovne partnere. Proizvode biramo s ljubavlju, srčano i sa posebnom pažnjom.

Porodična smo, višegeneracijska kompanija. Dinamični smo i uvijek u pokretu. Spretni, odvažni, kreativni, nasmijani, radoznali i zaigrani. 

Poštujemo različitosti i biramo saradnike velikih i šarenih snova, zanimljivih hobija te neobičnih interesovanja. Tim od preko 45 članova/ica posvećen je kvalitetu usluge i rješavanju najkomplikovanijih zahtjeva našeg poziva. Naše partnere i kupce pronalazimo u velikim korporacijama svih industrija, u manjim kompanijama i uredima koji privređuju na prostoru Bosne i Hercegovine, ali i pojedincima/inkama koje zadovoljstvo kupovine otkrivaju u našim dućanima.

Vjerujemo da su podsticanje ideja, svakodnevni razvoj, inovacije, jasan fokus i kvalitet komunikacije preduslov za dugoročnu i snažnu saradnju sa našim uposlenicima, partnerima i kupcima.

 

Nastavit ćemo da podstičemo ideje i inovacije, donosimo globalne trendove i stvaramo nove vrijednosti.
Kreirat ćemo inspirativno okruženje i biti pouzdan i zanimljiv partner.

 

Tim

Strast na djelu

edgtf-team-image

Jasmin Porobić

Direktor

Jasmin je strateg koji kreira novu viziju kompanije. Prioritetno se fokusira na organizacijsku klimu i kulturu kao preduslov produktivnog i motivirajućeg okruženja. Prepoznaje značaj kvalitetne timske dinamike u prodajnim procesima, te svoju energiju i pažnju usmjerava na kontinuirani rast i razvoj kompanije. Provodi procese modernizacije i digitalne transformacije. Inspirativni je govornik.

edgtf-team-image

Elma Porobić

Kreativna direktorica

Elma je ključna motivatorica u kompaniji. Kreativna je snaga iza svih procesa i s ljubavlju kreira asortiman. Donosi pozitivnu energiju u kolektiv, kao i globalne trendove na naša tržišta. Njoj ništa ne promiče, pa operativno kontroliše najvažnije procese. Njena vizija nam je donijela najljepši dućan i novi izgled kompanije, te uvela multi-brend koncept organizovanja našeg poslovanja. Inspiraciju nalazimo u ljepoti njenog postojanja.

edgtf-team-image

Lejla Gasal

Direktorica prodaje

Lejla je naša lepršava komunikatorica koja čini odnos sa kupcima ljepšim i kvalitetnijim. Osmijehom donosi dinamiku i energiju potrebnu za implementaciju prodajnih strategija. Hrabro vodi prodajne timove kroz izazove prodaje. Kontinuirano razvija prodajne alate i otkriva nove tržišne niše, a svojom pozitivnom energijom čini postizanje ambicioznih targeta zanimljivim i ostvarivim.

edgtf-team-image

Tea Kotlo Spahić

Voditeljica nabavke i prodajne analitike

Tea je razlog zašto je sve na pravom mjestu u pravo vrijeme. Smatra se super heroinom prodajnih procesa, jer spašava sve – čak i kada su izgledi minimalni. Naš asortiman je zaljubljen u nju. A i poneki kupac. Kontinuirano unapređuje odnos sa ključnim dobavljačima, strateški razvija nabavku i čini da to sve izgleda lako i jednostavno. Premda nije.

edgtf-team-image

Boris Tolić

Category manager (IT)

Boris predstavlja inženjerski preciznu prodajnu snagu. Nositelj je promjena digitalnog svijeta i učtivi menadžer zaljubljen u IT. Ljubazna je energija koja razoružava i najljućeg “protivnika”. Donosi nam stabilnost i razvojnu perspektivu, ne samo u IT, nego i u sveobuhvatnost poslovanja.

edgtf-team-image

Amira Pančić

Voditeljica finansija

Amira je nositeljica kompanijske tradicije i iskustvena mudrost. Zadužena je za stabilnost poslovanja i kontrolu finansijskih tokova. Institucionalna je memorija naše kompanije, ali i finansijski strateg koji gradi odnos sa domaćim i međunarodnim finansijskim institucijama.

edgtf-team-image

Nedim Obradović

Voditelj računovodstva

Nedim je čuvar zakonitosti poslovanja. Njegova strogost i procesna disciplina su najvažnije vrijednosti potrebne za precizno vođenje naše kompanije. Provodi modernizaciju računovodstvenih standarda u praksi, dok unosi mladost i pozitivnu energiju u “stroge” poslovne procese.

edgtf-team-image

Zoran Radošević

Voditelj logistike i skladišta

Zoran je ključni prijatelj prodajnog osoblja i jedini šef u našoj kompaniji. Zadužen za lagersku tačnost, sigurnost dostave i dostavljača. Brine se da je sve na mjestu, funkcionalno, čisto i ispravno. Zbog njega sve stiže na vrijeme. Ili ne stiže. Smatra se povjerljivim saradnikom uprave.

edgtf-team-image

Danijela Stare

Saradnica za podršku i operacije

Danijela je osnovni oslonac svih službi, zadužena za tečnost uredskog poslovanja u njenoj ukupnosti. Predstavlja oksigen za upravu, a svim uposlenim ključnu i svakodnevnu inspiraciju. Sve je lijepo zahvaljujući njoj. Donosi nam ljubav i mir.

Utemeljitelji

Gospodin Muhamed Čeliković i gospođa Enisa Čeliković osnovali su kompaniju Exclusive 1991. godine u Zenici. Jasnom vizijom i vrijednim radom utemeljili su vrijednosti na kojima Exclusive i danas počiva. Željeli su donijeti dodatnu vrijednost poslovanju tadašnjih privrednih društava, a postigli su da je kompanija Exclusive i danas izvor inspiracije za mnoge generacije partnera i kupaca.

Exclusive kroz brojeve

15.000

Artikala

7

Kategorija proizvoda

3.000

Broj kupaca koji i dalje raste

3

Poslovne jedinice

1991

Godina osnivanja

45

Uposlenih

70%

Kolektiva čine žene

10

Distributivnih vozila

60%

Žena na rukovodećim pozicijama

4

Maloprodajna dućana