Discovery – ekološki učinkovit papir

A
A

Svjedočimo tome da se u svim sferama života uništavaju poveznice između čovjeka i prirode. Resursi koje imamo su iskorišteni do granica uništenja, a niko ih ne može zaštititi osim nas samih. Počnimo s malim promjenama jer svaki je i najmanji korak važan u očuvanju okoliša. Počnimo još danas.

Priča o Discovery papiru

Kompanija Navigator proizvodi papir odgovorno koristeći prirodne resurse te kombinirajući najsavremeniju tehnologiju izrade papira i obradu zimzelene biljne vrste Eucaliptus globulus. Zbog svojih malih i gustih vlakana, Eucaliptus globulus omogućava NAVIGATORU izradu papira DISCOVERY, niže gramature, a bolje otpornosti, čvrstoće i nesavitljivosti. Za proizvodnju Discovery 75gr papira koriste 40% manje drveta u poređenju sa standardnim 80gr papirom.

  • Eucaliptus globulus se uzgaja u ekološki održivim rasadnicima, a njegovi ostaci stvaraju biomasu, koja se koristi se za proizvodnju električne energije za proizvodnju celuloze.
  • Eucaliptus globulus akumulira CO2 tokom cijele godine. Jedno pakovanje papira Discovery pohranjuje CO2 ekvivalentno misiji pri putovanju dizel vozila od 34km.
Zašto koristiti ekološki učinkovit papir?

Upotreba papira sa nižim gramaturama omogućava krajnjim korisnicima da smanje količinu upotrebljenog papira, bez da smanjuju broj odštampanih listova ili njegov kvalitet. Gramaža papira je irelevantna kada su u pitanu perfomanse pri štampanju. Ono što štedi vašu tintu i uređaj je čvrstoća i debljina papira koji koristite.

DISCOVERY 75gr papir ima superiornu bjelinu koja garantira bolji kontrast i vjernije slike. Njegova ga veća neprozirnost istovremeno čini idealnim partnerom za obostrano štampanje.

DISCOVERY 75 gr papir je 5 gr lakši od standardnog uredskog papira, ali čvršći i deblji, što daje nabolje perfomanse pri štampanju

DISCOVERY 75gr papir odlikuje veća gustoća, a manja savitljivost pa se neće zaglaviti u vašem laserskom štampaču kao mnogi standardni 80gr papiri.

Ako želite imati zdravije i modernije poslovanje , saznajte koliko možete uštedjeti upotrebom papira Discovery. Odgovorite na dva pitanja i pogledajte rezultate

Izračunaj uštedu 🌿

Svoj omot papira Discovery A4 75gr. 500/1 po cijeni od 7,95KM  naručite putem

  • emaila: prodajasarajevo@exclusive.ba,
  • broja telefona 061/977-457,
  • FB Messenger-a ili
  • putem web chat forme na exclusive.ba,  radnim danima od 08:00 do 18:00 sati.

Budite dobro i zdravo!
Vaš Exclusive.
#staysafe #stayhome

YOU MAY ALSO LIKE

Main Menu x